کیف پول Trust، یکی از محبوبترین کیف پولهای ارز دیجیتال است که کاربران میتوانند به راحتی آن را روی موبایل خود نصب کنند. در مقاله آموزش کیف پول نرم افزاری Trust Wallet، به صورت مفصل به آموزش کیف پول تراست پرداختهایم. در این مقاله، قصد داریم به سوالات رایج و مهم کاربران در مورد این کیف پول پاسخ دهیم.
بیشتر بخوانید :
آموزش ساخت کیف پول نرم افزاری trust Wallet و آموزش کار با آن
استیکینگ ارز دیجیتال( دریافت سود بابت نگهداری ارز دیجیتال) چیست؟ + آموزش Staking در تراست ولت
1. آیا برای استفاده از تراست ولت، باید احراز هویت شوم؟
خیر، کیف پول تراست یک کیف پول غیرمتمرکز است و نیازی به احراز هویت ندارد. تنها موردی که خیلی اهمیت دارد، 12 کلمه بازیابی است و در صورت خراب شدن موبایل یا حذف برنامه تراست، از طریق این کلمات میتوانید مجدد به کیف پولتان دسترسی پیدا کنید.
2. من قبلاً کیف پول تراست داشتم، چگونه میتوانم مجدد به آن دسترسی پیدا کنم؟
تنها در صورتی میتوانید به کیف پول قبلی تراست ولتتان دسترسی پیدا کنید که 12 کلمه بازیابی کیف پول را داشته باشید.
برنامه تراست ولت را دانلود کرده و آن را باز کنید.
روی گزینه “I already have a wallet” (من قبلاً یک کیف پول داشتم) کلیک کنید.

در صفحهای که باز میشود، کلمات بازیابی را وارد کرده و روی گزینه “IMPORT” کلیک کنید. مجدد به کیف پولتان دسترسی پیدا خواهید کرد. آموزش کامل این بخش را میتوانید در مقاله آموزش بازیابی تراست ولت، مشاهده کنید.
3. موجودی من در کیف پول Trust به صورت ستاره نمایش داده میشود، راه حل چیست؟
اگر در تراست ولت موجودی شما مانند تصویر زیر به صورت ستاره نشان داده میشود، نگران نباشید و مشکلی برای داراییهایتان پیش نیامده است.

اگر روی ستارهها کلیک کنید، موجودی کیف پول شما نمایش داده میشود و به حالت اولیه برمیگردد.
4. آیا در تراست ولت میتوانم نمودارهای قیمتی را مشاهده کنم؟
بله؛ در تراست ولت میتوانید نمودار قیمتی رمزارز موردنظر را مشاهده کنید. برای مثال، جهت مشاهده نمودار قیمتی بیت کوین، به صورت زیر عمل کنید:
روی رمزارز بیت کوین کلیک کنید.

روی آیکن نمودار که در تصویر زیر مشخص شده است، کلیک کنید.

حالت پیشفرض، نمودار روی نمایش تغییرات 24 ساعته تنظیم شده است. میتوانید برای مشاهده تغییرات هفتگی (Week)، ماهانه (Month)، سالانه (Year) و تمام دورهها (All Time)، روی بخش موردنظر کلیک کنید.

برای مثال، با کلیک بر روی گزینه All Time، میتوانید تغییرات قیمتی بیت کوین از زمان پیدایش تا زمان کنونی را مشاهده کنید. همانطور که در تصویر زیر میبینید، از سال 2009 که اولین بیت کوین ایجاد شد تا امروز، قیمت بیت کوین حدود 9542 درصد رشد کرده است.

کمی پایینتر از بخش نمودارها، میتوانید جزئیات بیشتری را در مورد رمزارز بیت کوین مشاهده کنید؛ مانند:
- حجم بازار (Market Cap): حدود 211 میلیارد دلار
- حجم معاملات 24 ساعته (Volume 24h): حدود 23 میلیارد دلار
- سرمایه در گردش (Circulating Supply)- تعداد بیت کوینهایی که تاکنون استخراج و در بازار عرضه شده است: 18,517,412 بیت کوین

5. کیف پول Trust، از چه توکنهایی پشتیبانی میکند؟
زمانی که Trust Wallet آغاز به کار کرد، تمام توکنهای اتریوم ERC20 و ERC223 توسط این کیف پول پشتیبانی میشد. اما در حال حاضر، تراست ولت بسیاری از کوینها و توکنها را پشتیبانی میکند، مانند: بیت کوین، بایننس کوین و مونرو. جهت مشاهده لیست رمزارزهای پشتیبانی شده توسط کیف پول Trust، میتوانید به سایت Trust Wallet مراجعه کنید.
6. من ریپل خریدم و به تراست ولت انتقال دادم، 20 ریپل کم شده است، دلیل آن چیست؟
اولین نکته: تراست ولت برای افتتاح حساب، دریافت یا نگهداری ارز دیجیتال، کارمزدی دریافت نمیکند. اگر بخواهید از تراست ولت ارز انتقال انجام دهید یا ارزها را به یکدیگر تبدیل کنید، باید کارمزد شبکه را پرداخت کنید.
دومین نکته: برای برخی ارزها و فعالسازی کیف پول آنها، نیاز است برای اولین بار هزینهای را به عنوان هزینه ی فعالسازی پرداخت کنید. برای مثال، جهت فعالسازی ارزهای زیر در تراست ولت یا دیگر کیف پولها، باید مقداری از همان ارز را پرداخت کنید:
ریپل: 20 XRP
کاردانو: 1 ADA
پولکادات: 1 DOT
استلار: 1 XML
بنابراین برای رمزارز ریپل، 20 ریپل به عنوان هزینه فعالسازی از شما کسر میشود. در واقع، این ۲۰ ریپل هزینۀ باز کردن اکانت است. هنگام استفاده از یک آدرس جدید ریپل، این مقدار به عنوان هزینۀ بازگشایی اکانت از حساب شما برداشته میشود و امکان بازگردانی آن وجود ندارد. این مورد یکی از تفاوتهای ریپل با سایر رمزارزهاست.
7. اگر گوشی من دزدیده شود، امکان سرقت و انتقال ارزها از تراست والت وجود دارد؟
اگر کیف پول تراست روی گوشی شما بدون پسورد باشد، امکان انتقال ارزهای دیجیتال شما و دزدیده شدن آنها وجود دارد. برای افزایش امنیت کیف پولتان، میتوانید برای آن رمز عبور تعریف کنید.
به بخش تنظمیات تراست ولت مراجعه کنید.

از بخش تنظیمات، روی گزینه “Security” کلیک کنید.

با فعال کردن گزینه “Passcode”، یک رمز عبور برای کیف پول Trust انتخاب کنید. هر بار که بخواهید وارد کیف پولتان شوید، باید این رمز را وارد کنید.

8. چرا معامله من در حال انتظار است؟ (Transaction Pending)
از آنجایی که ماینرها کارمزدهای دریافت شده توسط فرستنده ارز دیجیتال را دریافت میکنند، معمولاً به دنبال تایید معاملاتی با بیشترین کارمزد هستند. به همین دلیل پردازش معاملات با کارمزد کم، بیشتر طول میکشد. برخی از معاملات نیز به دلیل پایین بودن کارمزد، هرگز انتخاب نمیشوند و ماینرها تمایلی به پردازش آنها ندارند. این امر باعث میشود تراکنش شما در وضعیت معلق قرار گیرد (stuck) (منبع). برای آشنایی با نحوه کار ماینرها، میتوانید به مقاله استخراج بیت کوین مراجعه کنید.

9. زمانی که تراکنش من در حالت تعلیق است، چه کاری انجام دهم؟
در صورتی که تراکنش شما در حالت تعلیق قرار دارد، میتوانید 3 انتخاب داشته باشید (منبع):
1. منتظر بمانید تا تراکنش شما در شبکه تایید شود.
اگر عجله ندارید، میتوانید منتظر بمانید تا معامله انجام شود. از شلوغی شبکه کم میشود و ماینرها معامله شما را انتخاب میکنند. تنها نکته منفی این است که هیچ زمان مشخصی برای مدت زمان ازدحام شبکه یا زمان تصمیم ماینرها برای پردازش معامله شما وجود ندارد.
2. تراکنش را دوباره ارسال یا یک تراکنش جدید ایجاد کنید.
ترتیب پردازش معاملات با مقداری که “nonce” نام دارد، تعیین میشود. اگر می خواهید معاملهای را که ” معلق است (گیر کرده)”، دوباره ارسال کنید، باید مقدار nonce آن را تعیین کنید و یک معامله جدید با همان مقدار nonce ایجاد کنید.
ابتدا به دنبال قدیمیترین تراکنش معلق خود باشید. برای دریافت نمای کلی از تراکنش در حال تعلیق، روی تراکنش ضربه بزنید. مقدار Nonce را در این صفحه خواهید یافت. عدد نانس را یادداشت کنید، زیرا بعداً از این عدد استفاده خواهید کرد.

در مرحله بعد، یک تراکنش جدید ایجاد کنید (با “آدرس گیرنده” اصلی و مقدار تراکنش). در صفحه تأیید، روی نماد “چرخ دنده” در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید، به پایین صفحه بروید و مقدار nonce را در صفحه با مقداری که در مرحله قبل یادداشت کردید، جایگزین کنید. کارمزد بالایی تعیین کرده و معامله را تأیید کنید.

3. تراکنش را لغو کنید.
برای لغو معامله، باید موارد زیر را انجام دهید:
1. روی معامله در حال انتظار کلیک کنید و فیلدی به نام nonce را در صفحه پیدا کنید. مقدار را به خاطر داشته باشید (یک عدد).
2. یک تراکنش جدید را شروع کنید. در «آدرس گیرنده»، آدرس کیف پول عمومی خود را قرار دهید (همان آدرسی که از آن تراکنش می فرستید). برای “مقدار” 0 قرار (صفر) دهید و روی گزینه NEXT کلیک کنید.


3. در صفحه تأیید، روی نماد “چرخ دنده” در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید، به پایین صفحه بروید و مقدار nonce را در صفحه با مقداری که در مرحله قبل یادداشت کردید، جایگزین کنید. کارمزد بالایی تعیین کرده و معامله را تأیید کنید.

این فرآیند، یک تراکنش جدید ایجاد میکند که تراکنش در انتظار را لغو میکند.


اگر میخواهید در مورد تراکنشهای تایید نشده بیشتر بدانید، به مقاله آیا لغو تراکنش تایید نشده بیت کوین امکانپذیر است؟ مراجعه کنید.
10. Peg در تراست ولت به چه معناست؟
پگ یا PEG به معنای گره زدن ارزش یک رمزارز به یک رمزارز دیگر است. پگ کردن در واقع یعنی نسبت دادن ارزش یک ارز به یک ارز دیجیتال دیگر است.
این ویژگی زمانی در تراست ولت استفاده میشود که در بخش DEX برای معامله دو رمزارز با هم، هر دو در یک بلاکچین قرار نداشته باشند. با این کار ارزهای پگ شده امکان معامله با هم را پیدا میکنند. مثلاً میتوان ترون و اتریوم را که در دو بلاکچین مختلف هستند، با هم معامله کرد.
این لیست چند رمزارز دیگر است که در تراست ولت پگ شده اند:
BTCB که یک توکن در بایننس چین است و ارزش آن به بیت کوین پگ شده است.
LTC BEP2 توکنی که ارزش آن به رمزارز لایت کوین پگ شده است.
XRP BEP2 توکنی که ارزش آن به رمزارز ریپل پگ شده است.
BCH BEP2 توکنی که ارزش آن به بیت کوین کش پگ شده است.
ETH BEP2 توکنی که ارزش آن به اتریوم پگ شده است.
TRX BEP2 توکنی که ارزش آن به رمزارز ترون پگ شده است.
Wrapped Ether (WETH) و Wrapped Bitcoin (WBTC) هم دو رمزارز دیگر هستند که به ترتیب به اتریوم و بیت کوین پگ شدهاند.
رمزارزهای پگ شده را میتوان در صرافی بایننس به ارزهای اصلیشان تبدیل کرد.
صحبت پایانی
اگر سوالی در مورد تراست ولت دارید که در این مقاله به آن پاسخ ندادهایم، میتوانید سوال خودتان را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید. منتظر سوالات شما هستیم